Word jij ook zo blij van wandelen, fietsen, kanoën en in de bergen zijn? En ontdek je tijdens je actieve reizen ook nog graag de mooiste bergdorpjes, bijzondere musea en sprookjesachtige kastelen? Wil je tussendoor eten bij de beste berghutten? Dan ben je bij Alpen Actief goed geland!

Op Alpen Actief vind je tips voor actieve reizen in de Alpen. Hier vind je beschrijvingen van wandelingen en fietstochten die ik zelf gedaan heb en daarom echt kan aanraden. Behalve de praktische informatie zoals de lengte, duur en hoogteverschillen van de tochten vind je hier ook tips voor overnachtingen, bezienswaardigheden en horeca onderweg.

Ook lees je op Alpen Actief reviews van outdoor-gear. Het is namelijk belangrijk om de juiste uitrusting mee de bergen in te nemen en daar help ik je graag bij. Voordat ik een review schrijf, test ik het product uitvoerig, zodat jij hier echt iets aan hebt.

Het gezicht achter Alpen Actief: Janna Kamphof

Janna Kamphof van Alpen Actief

Ik ben Janna Kamphof, 24 jaar en ben het liefst zoveel mogelijk buiten. Wandelen, kamperen, kanoën en fietsen: als het maar outdoor is, word ik er blij van. Als ik niet op reis ben, schrijf ik er wel over. Of fotografeer, of film. Als freelance content creator ben ik dagelijks bezig met artikelen schrijven, social media content maken en marketing. Dat doe ik voor toeristische bestemmingen en organisaties, voor online en offline media, en voor mijn andere twee blogs: Duitsland Actief en Niederlande Aktiv. Na een jaar in Leipzig en twee jaar in het Osnabrücker Land is mijn thuisbasis sinds eind 2020 weer aan de Nederlandse kust en reis vanaf daar naar alle prachtige bestemmingen in de Alpen. Heel hoog op mijn verlanglijstje staan een huttentocht in de Dolomieten en een frisse duik in de Oeschinensee in Zwitserland.

Gezien op… Gastblogs van Alpen Actief op andere websites

Heb je nu na het lezen van een artikel nog een vraag? Of wil je me juist een tip voor een bestemming of activiteit geven? Neem dan contact op met me op. Dat kan via mijn sociale kanalen of met een mail.

Update november 2020: vanwege de huidige situatie post ik alleen over wandelingen, fietstochten en reizen die ik vóór de reisbeperkingen heb gemaakt. Er komt een tijd dat we weer zorgeloos kunnen reizen en ik hoop je met mijn berichten alvast te kunnen inspireren!