Review: food jar van Hydro Flask

Hydro Flask food jar 591 ml

Halverwege de wandeltocht plof je neer op een rots en trek je hongerig je rugzak open. Ah, lekker, een warm soepje! En als ‘ie in een food jar van Hydro Flask zit, is de soep waarschijnlijk nog écht warm. Ik testte deze handige, geïsoleerde box tijdens wandeltochten en kan nu vertellen wanneer de Hydro Flask food jar voor jou een goede aankoop is.

Een picknick met de Hydro Flask food jars

Of je nu tijdens je wandeling in de bergen tussendoor wilt opwarmen met een soepje of noedels, of dat je er liever voor zorgt dat je salade lekker fris blijft, Hydro Flask heeft daar een oplossing voor. Dit outdoor-merk ken je misschien wel van de Hydro Flask geïsoleerde thermosflessen, maar ze maken ook food jars.

De pot is er in drie verschillende maten: 355 ml, 591 ml en 828 ml. Ik testte zelf de middenmaat en de grootte daarvan is perfect voor een noedelsoepje voor een persoon. Ook mijn ontbijt met yoghurt, fruit en havermout past er prima in. Een maat groter lijkt me praktisch voor bijvoorbeeld salade of portie pasta. Een maat kleiner is misschien handig voor iets dat je meestal in kleine hoeveelheden meeneemt, zoals een dip of saus, of een tussendoortje zoals fruit.

Lekvrij en lekker op temperatuur

Alle food jars van Hydro Flask zijn geïsoleerd met TempShield™. Deze dubbelwandige vacuümisolatie zorgt ervoor dat je eten lekker lang warm of juist koud blijft. Nu is natuurlijk de vraag: wat ‘lekker lang’? Hydro Flask doet hierover zelf geen uitspraak op de website. Dus ging ik testen! Omdat een vakantie in de Alpen er voorlopig nog niet in zit, nam ik op een koude winterdag mijn noedelsoep mee de duinen in. De buitentemperatuur lag net boven het vriespunt en ik haalde mijn noedels na bijna vier uur uit m’n rugzak. De noedels waren niet meer gloeiend heet, maar wel heerlijk warm en ik moest zelfs nog een minuutje wachten tot ik ze kon eten zonder gelijk m’n tong te verbranden. Test geslaagd!

En dan is er nog het allergrootste pluspunt wat mij betreft: de food jar van Hydro Flask is lekvrij! Er is weinig zo ergerlijk als je spullen vies en nat uit je rugzak plukken omdat je lunch of drinken gelekt heeft. Al helemaal als je ook nog een camera of andere waardevolle spullen bij je hebt. Ik heb de food jar ondersteboven in mijn tas gehad, een hobbelige fietstocht naar het strand en een wandeling door de duinen gemaakt en er was niets gelekt. Fijn!

De Hydro Flask food jar is perfect voor dagtochten

Zie jij zo’n warm soepje of frisse pastasalade wel zitten voor onderweg? Dan is de Hydro Flask food jaar waarschijnlijk handig voor jou. Door de vacuümwand is de food jar iets groter dan een normale lunchbox, maar neemt met een diameter van 10,9 cm en een hoogte van 11,4 cm niet extreem veel ruimte in je rugzak in. Door zijn gewicht van 420 gram vind ik de food jar van Hydro Flask vooral geschikt voor dagtochten waarbij je niet teveel op het gewicht van je rugzak hoeft te letten. Voor een lichtgewicht backpack-trip vind ik ‘m zelf aan de zware kant. Maar ik kan me voorstellen dat als je geen camera van 1,5 kilo meesleept, dit voor jou een andere beslissing kan zijn 😉

-Voordat ik een review schrijf, test ik het product uitvoerig, zodat jij hier echt iets aan hebt. In dit geval heb ik het product gekregen om te testen. Ik ben niet verplicht om een (goede) review te schrijven en je mag erop vertrouwen dat dit artikel mijn eerlijke oordeel bevat.-

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *