Review: thermosfles van Hydro Flask

De thermosfles van Hydro Flask houdt bergwater ijskoud

Als je op een actieve vakantie in de bergen gaat, is het handig om een thermosfles bij je te hebben. Of je nu in de zomer ijskoud bergwater wil drinken of in de winter liever warme thee meeneemt, een isolatiefles is erg handig. Lees in deze review of de Hydro Flask thermosfles iets voor jou is.

De Hydro Flask isolatiefles 0,6L met standard mouth

De Hydro Flask 0,6L heeft een inhoud van 621 milliliter en weegt 320 gram. Dat is niet heel licht, maar voor een goed isolerende fles ook niet veel. Een fles zonder isolatie zal een stuk minder wegen, maar houdt dan ook niet goed warm of koud. Wat belangrijker is, is een afweging die je zelf moet maken en is waarschijnlijk afhankelijk van het soort reis dat je gaat maken. Met een hoogte van 22 centimeter past de fles verder perfect in het zijvak van de meeste wandelrugzakken. Je kan de fles niet in de vaatwasser zetten. Gelukkig kan je door de vrij brede opening de thermosfles prima met een afwasborstel of spons schoonmaken.

Review: De Hydro Flask thermosfles isoleert erg goed

De belangrijkste vraag bij een isolatiefles is natuurlijk: hoe is de isolatie? Hydro Flask belooft je drankje 24 uur lang koud te houden en 6 uur lang warm. Nogal een belofte! Dat ging ik natuurlijk goed testen. Inmiddels heb ik al behoorlijk vaak ghete thee of koffie op mijn wandelingen meegenomen en die was altijd nog goed warm, ook na 6 uur, ook als het buiten koud was. En koud houden kan de fles ook erg goed. Zelfs als mijn fles water de hele dag de tijd had om op te warmen doordat hij vol in de zon op m’n rug hing, was het water erin nog goed koud. 24 uur heet mijn koele bergwater het nog nooit volgehouden, maar dit heb ik natuurlijk wel even uitgeprobeerd. Na een heel etmaal was het water niet meer ijskoud, maar wel prima drinkbaar en zeker niet lauw. Heel fijn!

Ben je benieuwd waarom de Hydro Flask zo goed isoleert? Het flessenmerk maakt gebruik van hun eigen TempShield™ techniek. Dat is een dubbelwands-systeem waardoor er ook geen condens op de buitenkant van de fles ontstaat. Wel zo prettig want daardoor wordt niet alles in je rugzak nat. Verder zijn de isolatieflessen van Hydro Flask gemaakt van BPA-vrij roestvrijstaal. Het voordeel van dit materiaal is dat het geen smaakjes of geurtjes vasthoudt. Dan smaakt je water niet naar koffie en je thee niet naar chocolademelk 😉

Stevige en praktische thermosfles voor onderweg

Hoewel ik het niet erg vind als mijn outdoor-gear er gebruikt uitziet, is het erg fijn dat de Hydro Flask 0,6 L zo robuust is. Na meerdere wandelvakanties, een huttentocht in Oostenrijk en talloze dagwandelingen is de thermosfles nog bijna onbeschadigd. Mijn fles heeft een lekker roze tintje en de kleur is nog nergens vervaagd, zoals ik helaas wel eens met andere flessen meegemaakt heb. En ja, ik heb m’n fles echt al eens op de rotsen laten kletteren. Meer dan een krasje heeft ‘ie daar niet aan overgehouden. Dit is een fles om mee te nemen op avontuur!

De Hydro Flask 0,6 Standard Mouth is voor €37,95 (2020) niet goedkoop. Dat is wat mij betreft dan ook het enige nadeel aan deze thermosfles. Ik vind de prijs wel redelijk omdat de Hydro Flask erg goed isoleert, je er prettig uit kan drinken en de fles door zijn robuustheid lang zal meegaan.

(Bijna) eindeloos veel keuze qua kleur en maat

Wil je graag een Hydro Flask kopen? Maak je dan klaar voor een klein beetje keuzestress. De eerste vraag is: hoe groot moet ‘ie zijn? Het Amerikaanse flessenmerk heeft volumes van 355 ml (12 oz) tot 1892 ml (64 oz). Je kan ook kiezen of je de opening in een standaardgrootte of een Hydro Flask wide mouth wil hebben. De meeste flessen kan je daarnaast in 11 kleuren bestellen. En om de fles helemaal zo te maken als je wil, kan je zelfs kiezen tussen een normale of sport-dop. De doppen kan je ook los bestellen, zodat je je ‘normale’ fles op bepaalde dagen kan omtoveren tot een sportfles.

Update januari 2021: Sinds een paar weken gebruik ik ook de Timberline Limited Edition van Hydro Flask. De specificaties hiervan zijn hetzelfde als van de roze fles die ik hierboven heb beschreven. Voordeel van de nieuwe fles is dat ‘ie Flex Boot heeft die je over de onderkant van de fles kunt doen. Hierdoor blijft de isolatiefles stabieler staan op gladde oppervlaktes.

Hydro Flask Timerbline limited edition fles

Tip: Wist je dat er ook Hydro Flask ook food jars maakt? Deze geïsoleerde potten zijn bijvoorbeeld handig als je op een zomerse dag een wandeling gaat maken en je salade toch lekker warm wilt houden. Of juist onderweg van een warm soepje wilt genieten. Lees de uitgebreide review om erachter te komen of de Hydro Flask food jar iets voor jou is.

-Voordat ik een review schrijf, test ik het product uitvoerig, zodat jij hier echt iets aan hebt. In dit geval heb ik het product gekregen om te testen. Ik ben niet verplicht om een (goede) review te schrijven en je mag erop vertrouwen dat dit artikel mijn eerlijke oordeel bevat.-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *