Spectaculair uitzicht vanaf het Jakobskreuz in Tirol

Uitzichtplatform met panorama-uitzicht op het PillerseeTal en de bergen

Houd je van spectaculaire uitzichten? Dan is het Jakobskreuz dé plek die je tijdens een actieve vakantie in Oostenrijk wil bezoeken. Dit is het grootste toegankelijke bergkruis ter wereld en staat bovenop de Buchensteinwand in Tirol.

Het Jakobskreuz: grootste toegankelijke bergkruis ter wereld

De pelgrimsroute naar Santiago de Compostella, in het Duits de Jakobsweg genoemd, verloopt door St. Jakob in Haus in het PillerseeTal. Hier dankt het grootste wandelkruis ter wereld dan ook zijn naam aan. Niet lang na het begin van de bouw werd het Jakobskreuz in de zomer van 2014 geopend. Het kruis is 29,6 meter hoog en heeft vijf uitzichtplatformen: vier aan de zijkanten en een bovenin. Allemaal bieden ze een spectaculair panorama-uitzicht over de bergen die het PillerseeTal omringen. De Wilde Kaiser, de Kitzbühler Horn, de Leoganger Steinberge: vanaf hier zijn ze op hun mooist te zien.

De uitzichtplatformen zijn ook met de rolstoel toegankelijk omdat zich in het midden van het kruis een lift bevindt.

Wandelen van St. Jakob in Haus of Fieberbrunn naar het Jakobskreuz

Er zijn verschillende wandelingen die naar het Jakobskreuz op de Buchensteinwand leiden:

  • Vanuit Fieberbrunn wandel je in ruim 4,5 kilometer (679) naar het Jakobskreuz. Het is een makkelijke, maar pittige wandeling waar je ongeveer 2,5 uur over doet. Bekijk de wandeling Fieberbrunn – Jakobskreuz op de website van Österreichs Wanderdörfer.
  • Je kan ook vanaf St. Jakob in Haus naar het Jakobskreuz wandelen. Deze wandeling is iets korter (4,4 km), maar heeft wel wat meer hoogtemeters (650 m) dan de wandeling vanuit Fieberbrunn.

Met de stoeltjeslift naar het Jakobskreuz op de Buchensteinwand

Liever een rustig dagje? Dan bereik je het Jakobskreuz vanuit St. Jakob in Haus met de stoeltjeslift ‘Buchsteinwand’. Niet voor niets heeft de lift het label van de Beste österreichische Sommer-Bergbahnen gekregen. In ongeveer tien minuten wordt je vanaf het daal naar 1456 meter hoogte gebracht. De stoeltjeslift is open en daardoor kan je de hele tijd om je heen kijken. Doe dat vooral want het uitzicht vanuit de lift is bijna net zo mooi als dat wat je straks van bovenop de Buchensteinwand hebt.

In 2021 is de Buchensteinwand-Bergbahn Pillersee open van 1 mei t/m 26 oktober. De lift draait van 9 tot 17 uur. Voor volwassenen kost een ticket €17,-, voor kinderen €9,- (met Gästekarte). Als je ook van plan bent om het Jakobskreuz binnen te gaan, is het voordeliger een ticket voor de lift inclusief entree Jakobskreuz te kopen. Bekijk de actuele prijzen op de website van de Kitzbüheler Alpen. Bij het dalstation is een gratis parkeerplaats.

Tip: als je van plan bent om behalve met deze lift ook gebruik te maken van de andere liften in het PillerseeTal kan het voordelig zijn om de PillerseeTal Card aan te schaffen.

De Tiroler Alpenblumenweg bij het Jakobskreuz

Achter het Jakobskreuz langs loopt de Tiroler Alpenblumenweg. Als je zin hebt in een korte wandeling, kan je bijvoorbeeld het stuk naar de Speicherteich lopen. Langs de route staan bordjes met de naam van de bijzondere bloemen die je tegenkomt. Maar ook voor de fantastische uitzichten onderweg is het wandelingetje de moeite waard.

Meer tips voor een actieve vakantie in het PillerseeTal

Een bezoek aan het Jakobskreuz is maar een van de vele activiteiten die je in het PillerseeTal in Oostenrijk kunt doen. Deze regio in het oosten van Tirol biedt ook mogelijkheden om te wandelen, mountainbiken, suppen en nog veel meer. Op zoek naar inspiratie voor een actieve vakantie in het PillerseeTal? Bekijk de overzichtspagina of laat je door deze twee artikelen op ideeën brengen:

  • Houd je van wandelen? Dan raad ik je de wandeling naar de Wildseeloder zeker aan. Voordat je dit bergtopje bereikt, wandel je eerst langs de Wildsee, een kristalhelder meer met aan de oever een hut waar je heerlijk kan eten.
  • Wie liever actief op het water is, kan gaan suppen op de Pillersee. Lekker relaxed peddelen op een groot meer tussen de bergen – dat is vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *