Review: Wandelrugzak Osprey Skimmer 20

Wandelen met de Osprey Skimmer 20 wandelrugzak review in de Alpen van Oostenrijk

Al sinds februari 2019 gaat mijn Osprey Skimmer 20 mee op bijna elk wandelavontuur. Het is een lichte, maar robuuste wandelrugzak die dankzij een ademend rugpand ook in de zomer niet op je rug plakt.

Review van de wandelrugzak Osprey Skimmer 20

De wandelrugzak van Osprey zit me als gegoten, waardoor ik nauwelijks voel dat ik iets op mijn rug draag. De rugzak heeft een ventilerend rugpand met zogenaamd ‘bump foam’, wat niet alleen comfortabel is, maar ook nog eens zorgt dat je rug lekker koel blijft. Ook heel fijn is dat de rugzak verschillende vakken heeft: naast het hoofdvak, heeft de Skimmer twee zijvakken voor bijvoorbeeld een thermosfles en een horizontaal krasvrij ritsvakje aan de bovenkant voor bijvoorbeeld je telefoon of zonnenbril. Heel erg handig is ook het sleutelhaakje in dit horizontale vak, waardoor je nooit meer lang naar je sleutels hoeft te zoeken.

Licht, lekker ruim en comfortabel

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de Osprey Skimmer 20 een inhoud van 20 liter. Dat is wat mij betreft de perfecte grootte voor dagwandelingen in de Alpen, maar ik heb ‘m ook wel eens meegenomen op een huttentocht (we hadden toen niet eten voor drie dagen mee). De rugzak is namelijk erg ruim. Om je een idee te geven van wat erin past: voor een dagwandeling stop ik er een extra truitje, mijn Vaude Luminum regenjas, camera + cameratas, een paar snacks, portmonnee, zonnenbrandcrème, zakmes, telefoon en wandelkaart in.

Verder vind ik de rugzak met 700 gram niet zwaar voor een degelijke en stevige rugzak. Ik hang ‘m dus ook wel eens aan mijn grote backpack zodat ik voor op reis een extra day pack heb. Vanwege het lage gewicht heeft de rugzak ook maar een vrij dunne heupband. Of je dit prettig vindt, hangt van je voorkeur af. Ik heb zelf genoeg aan de comfortabele schouderbanden.

Specificaties van de wandelrugzak Osprey Skimmer 20

  • Gewicht: 0,7 kg
  • Inhoud: 20 liter
  • Afmetingen (in cm): 50 (l) x 27 (w) x 25 (d)
  • Materiaal buitenzijde: 210D Nylon Diamond Ripstop
  • Waterdicht: nee, maar er zit wel een regenhoes bij
  • Kleur: Sapphire Blue of Plum Red

En wat als het gaat regenen op je wandeling?

De stof van de rugzak is niet waterafstotend. Gelukkig hoeven je spullen toch niet helemaal drijfnat te worden als het plotseling gaat regenen – en dat gebeurt nog wel eens in de bergen. De Osprey Skimmer 20 heeft namelijk onderop een klein horizontaal vak waar een regenhoes in zit. Die trek je supersnel over de rugzak heen zodra je de eerste druppel voelt. Bang om die kwijt te raken hoef je overigens niet te zijn, want hij zit met een klipje vast aan de binnenkant van het vak.

Osprey zet in op duurzaamheid

Osprey maakt kwalitatief hoogwaardige producten die lang meegaan. Ze geven zelfs een All Mighty Guarantee op hun producten. Dat betekent dat ze je rugzak, regenhoes of backpack repareren als er iets stuk is, eventueel tegen een kleine vergoeding. Zo gaat Osprey onnodige verspilling van materiaal tegen. Sinds november 2020 verkoopt Osprey ook ‘refurbished’ rugzakken. Dit zijn tweedehands rugzakken die ze eventueel nog een beetje opgeknapt hebben, maar die nog prima een tweede outdoor-leven aankunnen.

Ook een kleine vermelding waard is de manier waarop de rugzak verpakt is bij verzending. De rugzak zat ik een plastic zak en een kartonnen doos. Geen driedubbele laag plastic en vulmateriaal dus. Wel zo fijn voor de natuur!

Voor welke outdoor-activiteiten is de Skimmer 20 geschikt?

De Skimmer 20 is wat mij betreft de perfecte wandelrugzak voor…

-Voordat ik een review schrijf, test ik het product uitvoerig, zodat jij hier echt iets aan hebt. In dit geval heb ik het product gekregen om te testen. Ik ben niet verplicht om een (goede) review te schrijven en je mag erop vertrouwen dat dit artikel mijn eerlijke oordeel bevat.-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *