Ga je op vakantie in de bergen? Onderdeel van je voorbereiding is het uitzoeken van een goede uitrusting. Wandelschoenen, een thermosfles, een ultralight gaspitje, een praktische rugzak: je kunt fantastische outdoor gear kopen. Maar wat heb je nu echt nodig? Dat hangt natuurlijk vooral af van wat je gaat doen tijdens je actieve vakantie in de Alpen. Ga je zware bergwandelingen maken of af en toe een stukje lopen? Overnacht je in hutten of keer je na een dagtocht terug naar een appartementje? Voor ieder soort vakantie zou je weer een andere paklijst kunnen maken. Maar voor elke vakantie in de bergen heb je wel een basis-uitrusting nodig. Die bestaat onder meer uit:

  1. Goede wandelschoenen (afhankelijk van de activiteiten in de categorie A t/m D)
  2. Meerdere laagjes kleding, het liefs van een sneldrogende stof
  3. Waterdichte jas
  4. Rugzak (grootte afhankelijk van duur van je tochten)
  5. EHBO-setje
  6. Minimaal twee manieren om te navigeren (bijvoorbeeld: telefoon en gedetailleerde kaart)

Reviews van outdoor-uitrusting voor in de bergen

Ik test constant outdoorkleding, rugzakken, wandelschoenen en gadgets die handig zijn voor een vakantie in de bergen. Hier vind je per categorie mijn reviews. Zo vind jij snel wat je nodig hebt!

Voordat ik een review schrijf, test ik het product uitvoerig, zodat jij hier echt iets aan hebt. In sommige gevallen krijg ik een product om te testen. Dan staat dat onder het artikel. Ik ben niet verplicht om een (goede) review te schrijven en je mag erop vertrouwen dat de testberichten mijn eerlijke oordeel bevatten.

Heb je een tip, opmerking of suggestie? Heb je een product dat echt niet op Alpen Actief mag ontbreken? Neem dan contact op met Janna via janna@alpenactief.nl.

Huttentocht paklijst Alpen

Wil je weten wat je moet meenemen op een huttentocht? Bekijk dan mijn paklijst voor een huttentocht. Behalve een handige lijst, geef ik ook tips voor goede uitrusting, zoals een rugzak en wandelschoenen.

-Disclaimer: Gebruik altijd je gezond verstand en zorg dat je geen risico’s in de bergen neemt. Ook als je de juiste spullen bij je hebt, kun je overvallen worden door bijvoorbeeld slecht weer. Met mijn reviews wil ik je graag helpen een geschikte uitrusting voor in de Alpen aan te schaffen. Ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele schade of ongelukken.-