Review: Grisport wandelschoenen Aspen Mid

Wandelen met de Grisport Aspen Mid

Voor wandelingen in de Alpen is een goed paar wandelschoenen essentieel. Comfortabele wandelschoenen maken een (berg)wandeling stukken leuker! En voor iedereen die ook nog graag een paar duurzame wandelschoenen uitkiest, zouden de Grisport Aspen Mid wel eens een goede keuze kunnen zijn. Ik testte deze wandelschoenen van Grisport en hier vind je de review.

Review van de wandelschoenen Aspen Mid van Grisport

Wie wel eens een wandeling van meer dan een uur maakt, weet dat een wandelschoen vooral comfortabel moet zijn. Als de schoen ergens drukt of schuurt, is het wandelen al snel niet meer zo leuk. Toen ik de Aspen Mid van Grisport voor het eerst aantrok, dacht ik meteen: let’s go! De schoen is zacht van binnen en vormt zich daarom na verloop van tijd naar je voet, erg comfortabel. Tegelijkertijd geeft de Aspen Mid de steun die je nodig hebt als je op wat ruiger terrein onderweg bent. De naam zegt het al: het is een middelhoge schoen die je enkels wel iets ondersteunt, maar niet zoals een hoge wandelschoen. Ten slotte draagt ook de zool bij aan het comfort van de wandelschoen. De Vibram-zool is soepel, maar stevig. Je hebt dus nog genoeg bewegingsvrijheid, maar voelt niet meer elk steentje.

Wandelschoenen speciaal voor smalle voeten

De Aspen Mid is speciaal ontwikkeld voor de smalle damesvoet. Hij is dus wat smaller dan de meeste wandelschoenen. Bij mij sluit de schoen goed aan zonder ergens te drukken. Ik kan nog wiebelen met m’n tenen, maar schuif er niet in wanneer we bijvoorbeeld een afdaling maken.

Wat ook prettig is, is dat de schoen lekker licht is, zeker voor een paar middelhoge wandelschoenen. En oké, het is zeker niet het belangrijkst, maar het is toch wel fijn dat deze wandelschoen er ook nog eens mooi uitziet. Met deze schoen loop ik na mijn wandeling zo door naar het restaurant van de Almhütte.

Specificaties van de Grisport Aspen Mid

  • Classificatie: A/B (trekking schoenen met een flexibele zool, geschikt voor lange en meerdaagse wandelingen)
  • Voering: waterproof membraam tussen de verschillende lagen van de schoen
  • Bovenkant: Nubuck (licht geschuurd leer met en fluweelachtige uitstraling)
  • Zool: vibram lady (een stevige, maar flexibele profielzool)
  • Kleuren: bruin of blauw

Duurzame wandelschoenen

Grisport is een Italiaans schoenenmerk dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. De fabriek draait grotendeels op zonne-energie. De 15.000 m2 zonnepanelen zijn goed voor 70% van de stroom die nodig is om de wandelschoenen te produceren. Een voordeel is ook dat de schoenen in Italië gemaakt worden. En dat niet alleen, de materialen zoals het leer en rubber komen uit Europa waardoor er minder vervuiling door transport is. Deze wandelschoenen trek je dus met een dubbel goed gevoel aan.

Je vraagt je af of duurzame wandelschoenen niet heel erg duur zijn? De Aspen Mid kost €129,95. Het is uitgave waar je lang plezier van hebt. Als je wandelschoenen goed onderhoudt, kun je er wel een paar jaar mee voort. En echt, een paar goede wandelschoenen maken je tochten zoveel leuker.

Inspiratie: dit zijn wandelingen die je goed met de Aspen Mid kan maken

Als je een paar nieuwe wandelschoenen hebt, wil je natuurlijk direct op pad. Wat mij betreft is de Aspen Mid van Grisport de perfecte schoen voor:

-Voordat ik een review schrijf, test ik het product uitvoerig, zodat jij hier echt iets aan hebt. In dit geval heb ik het product gekregen om te testen. Ik ben niet verplicht om een (goede) review te schrijven en je mag erop vertrouwen dat dit artikel mijn eerlijke oordeel bevat.-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *