Suppen op de Pillersee in Oostenrijk

Stand Up Paddling auf dem Pillerseetal in Österreich

Stand up paddling op een meer is leuk, SUP op een bergmeer in Oostenrijk is ontzettend gaaf. Suppen is de perfecte manier om op je gemakje de Pillersee in de Kitzbüheler Alpen te ontdekken. Rustig peddelend maak je in ongeveer een uur een rondje over het meer.

Suppen in de bergen op de Pillersee

Na een paar korte instructies staan we rustig deinend op de SUP-boards. Het is een bewolkte dag – vanmiddag is regen voorspeld – en af en toe piept de zon tussen de wolken door. Moeite om op het board te blijven staan, hoeven we nauwelijks te doen. De Pillersee in de Kitzbüheler Alpen is een rustig meer. We kunnen dus extra genieten van de coulisse: vrijwel direct aan de oever van de Pillersee beginnen de bergen. In welke richting we ook kijken, overal zien we met bomen begroeide bergen. We suppen helemaal naar de zuidelijke oever, keren om en… merken opeens waarom het zo soepel ging: we hadden wind mee. De terugweg gaat het iets minder snel, maar ach, we hebben vakantie. Zo peddelen we een dik uur over de Pillersee en leggen dan ons board aan de kant om nog even van het rustig bewegende water te genieten.

Suppen op de Pillersee: de praktische informatie

Een schitterend, kristalhelder, ijskoud bergmeer: zo zou je de Pillersee in Oostenrijk het beste kunnen beschrijven.

  • Adres voor je navigatie: Dorfstraße 15 (St.Ulrich am Pillersee)
  • Parkeren tegen betaling aan de west- en oostoever
  • De maximale watertemperatuur in de zomer is 20° (check hier de temperatuur van de Pillersee op dit moment)
  • Liggeld €1,- per persoon (incl. in de PillerseeTalCard)
  • Tol inclusief parkeren €2,- (incl. in de PillerseeTalCard)
  • Horeca: Seestüberl, Seerestaurant Blattl, Forellenranch
  • SUP-boards te huur bij Sup’n’Fun – lees hieronder meer!

Een SUP huren bij Sup ‘n’ Fun aan de Pillersee

Een stand up paddle board kan je huren bij Sup ‘n’ Fun, dat gerund wordt door de Vlaamse Danny Bulthé. Hij begon hier een paar jaar geleden ’s winters te werken bij een van de skiliften en is een fervent wintersporter. Maar stilzitten als er geen sneeuw ligt, is er voor hem zeker niet bij. En zo begon hij met het verhuren van SUP-boards op de Pillersee.

Met zijn relaxte manier van doen en hartelijke lach helpt hij je graag op weg met het board. Beginners kunnen ook een beginnerscursus bij hem volgen. ‘Maar ook als je de allereerste keer op gaat suppen, gaat het je lukken op het board te blijven staan,’ zei Danny overtuigd tegen ons toen we ons klaarmaakten het meer op te gaan. En hij had gelijk. Een kwartier later peddelden we lekker relaxed en genoten van de bergen om ons heen. Wie juist wat meer uitdaging nodig heeft, kan ook meedoen aan SUP-yoga op de Pillersee.

Tip: Suppen is een van de vele activiteiten die je tijdens een zomervakantie in het PillerseeTal kunt doen. Ook voor bijvoorbeeld wandelaars en mountainbikers is deze regio in het oosten van Tirol een goede bestemming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *